SCHRIJVEN VAN BELEIDSNOTA'S

Schrijven van beleidsnota’s

Een beleidsnota heeft het meeste effect wanneer deze snel ter zake komt, een heldere boodschap heeft en overtuigende argumenten bevat. Het schrijven van een beleidsnota is echter vaak een pittige klus. U moet informatie verzamelen, selecteren op relevantie en daarna een goed gestructureerde, overtuigende tekst schrijven. Deze moet ook nog eens prettig leesbaar zijn maar omdat beleid nu eenmaal niet makkelijk is, maakt dat de beleidstaal vaak complex.

Tijdens deze tweedaagse training krijgt u handvatten aangereikt voor het opstellen van toegankelijke, kernachtig geschreven beleidsnota’s. U leert hoe u het schrijfproces het best kunt aanpakken zodat uw boodschap duidelijk en overtuigend overkomt. Door de heldere structuur lezen uw lezers uw teksten gerichter en gaan zij sneller over tot de gevraagde actie. Tijdens de training werkt u aan de hand van een casus uit uw eigen praktijk.

Inhoud van de training:

  • Wat is beleid en wat zijn beleidsteksten
  • Structuur en uitgangspunten van uw beleidsnota
  • 7 stappen voor het schrijven van heldere beleidsnota's
  • De juiste argumentatie
  • Correct taalgebruik
  • Persoonlijke feedback en gerichte tips om uw eigen teksten te verbeteren

Na deze training bent u in staat om effectieve, bondige en prettig leesbare beleidsnota’s op te stellen. U bent zich bewust van de eisen waaraan een goed gestructureerde, overtuigende en helder geschreven beleidsnota moet voldoen.
Aan het einde van de training heeft u een goede opzet voor een beleidsnota uit uw eigen praktijk.

U ontvangt het boek ‘Check je beleidstekst’ van Eric Tiggeler. Dit boek is bij de prijs inbegrepen.

CONFIANZ ACADEMY

Deltalaan 7
5032 TP Tilburg
Tel: 06 - 38 931 777

Stuur ons een e-mail

MARY-JOSÉ TER HEEGDE Mary-Jose ter Heegde