NOTULEREN MET DE LAPTOP OF IPAD

Tijd besparen door het gebruik van een laptop of iPad

Notuleren is een intensieve bezigheid. Vaak zien deelnemers aan een vergadering alleen maar het daadwerkelijke notuleren door de notulist en vervolgens het kant-en-klare verslag. Ze hebben er geen idee van wat er allemaal bij komt kijken om tot dit verslag te komen. Voorbereiding? Doelen bepalen? Verslagvorm bepalen? Wat komt er wel in het verslag en wat niet? Spreektaal omzetten naar schrijftaal? De meeste niet-notulisten hebben echt geen idee waarover dat gaat. Het enige dat zij willen hebben, is een correct en goed leesbaar verslag van de vergadering. Als notulist weet u dat daar het nodige bij komt kijken en dat notuleren een tijdrovende klus is.

Gelukkig kunt u tijd besparen wanneer u een vergadering notuleert met behulp van de laptop of iPad. Een deel van het verslag heeft u dan immers al in een document verwerkt. U hoeft deze tekst dus niet meer over te typen vanuit uw handgeschreven aantekeningen. Heeft u een vergadering waarvan u alleen een actie- en/of besluitenlijst hoeft te maken? Dan kunt u deze in veel gevallen aan het einde van de vergadering al doorsturen. Dat is handig!

Notuleren op de laptop of iPad is niet moeilijker dan notuleren met pen en papier. De basisregels blijven hetzelfde. Is het de angst voor het onbekende die u tegenhoudt om met behulp van de laptop of iPad te gaan notuleren? Is voor u de drempel wellicht (nog) te hoog om pen en papier te laten voor wat het is en de laptop of iPad in te zetten? Tijdens deze praktische training gaat u vooral veel oefenen. Dat is de beste manier om goed te leren omgaan met de handigheidjes die de laptop of iPad u biedt bij het notuleren.

Inhoud van de training:

  • De voorbereiding
  • Tijdens de vergadering luisteren en typen tegelijkertijd: hoe doet u dat?
  • Handige functies in Word voor het notuleren met de laptop
  • Handige notuleerapps voor de iPad
  • Veel tips en trucs om het notuleren met de laptop of iPad zo gemakkelijk mogelijk te maken
  • Heel veel oefenen aan de hand van vergaderingen op dvd

Deze training kunt u prima combineren met de training ‘Van notulen naar verslag’. Daarin leert u hoe u uw aantekeningen omzet in een taalkundig correct verslag.

CONFIANZ ACADEMY

Deltalaan 7
5032 TP Tilburg
Tel: 06 - 38 931 777

Stuur ons een e-mail

MARY-JOSÉ TER HEEGDE Mary-Jose ter Heegde